Tatuoinneista

Tatuoinnin voi ottaa kuka tahansa yli 18-vuotias, joka ei ole päihteiden vaikutuksen alainen. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat tatuointiin vanhempien luvan kirjallisena. Tatuoinnin ottamista ei suositella alaikäisille.

Käyttämäni tatuointitarvikkeet ja -värit tilataan Nordic Tattoo Supplies Oy:ltä. Tatuointivärit valmistetaan Yhdysvalloissa, jossa ne luokitellaan kosmetiikkatuotteiksi. Näiden tuotteiden turvallisuutta valvoo lääke- ja elintarvikevirasto FDA. Käyttämiltämme valmistajilta on saatavilla turvallisuusselvitykset (MSDS-Material safety data sheet).

Tatuoinneilla on vuoden (12kk) väritakuu tatuoinnin teosta, jonka aikana kuvan korjaus- ja vahvistustyö voidaan tehdä. Valitettavasti takuu ei kata tiettävästi kuluvia paikkoja, esimerkiksi sormet ja jalkapöydän sivut.

Hoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen näkyy tatuoinneissa. Tällöin asiakas kustantaa korjauksen itse. Asiakas on vastuussa jälkihoitoon liittyvistä asioista, sekä mahdollisista komplikaatioista ja niiden hoitoon liittyvistä kustannuksista. Jos jälkihoidossa ilmenee ongelmia, ole yhteydessä tatuoijaan jatko-ohjeita varten.

Hoito-ohjeita uutta tatuointia varten…
  1. Pidä sidettä vähintään 1-2 tuntia.
  2. Poista side, huuhtele haalealla vedellä n.5 min ja painele kuivaksi.
  3. Rasvaa haavavoiteella n.4:sti päivässä n.10:n päivän ajan. Pese kädet AINA ennen rasvausta tai ennen kuin kosketat tatuointia. Tuoreen tatuoinnin koskettelu ei ole muutenkaan suotavaa. Ihon paranemisprosessi on yksilökohtaista, yleensä tatuoinnin parantuminen vie n. 5-15 vuorokautta. Haavavoiteesta voi siirtyä perusvoiteeseen kun iho on parantunut eikä värjäytynyttä rupea enää irtoa. Perusvoidetta voi käyttää jos tuore, parantunut tatuointi tuntuu kuivalta tai ”kesii” reunoiltaan.
  4. Pidä tatuointi puhtaana ilman sidettä jotta tatuointi saa ”hengittää”.
  5. Vältä uimista ja saunomista kaksi viikkoa. Muista kuitenkin pestä tatuointi.
  6. Suojaa auringolta noin kuukausi. (aurinkorasvaa voi käyttää kun iho on parantunut eli n.10 päivän kuluttua tatuoinnin otosta).
  7. Älä raavi tai nypi rupea!!! Liian aikaisin revennyt rupi vaurioittaa tatuointia.
  8. Jos tatuointiasi kutittaa voit helpottaa sitä pesemällä tatuoinnin lämpimällä vedellä ja vaihtamalla tuoreen haavavoiteen. Älä käytä mielellään alkoholipitoisia desinfiointi aineita tatuoinnin hoitoon koska nämä kuivattavat ihoa, tuhoavat suojaavat bakteerit ja vaurioittavat jo parantunuttakin ihokudosta.
  9. Vältä käyttämästä hankaavia vaatteita.